En av de største utfordringene når man går fra fysiske til digitale produkter, er å frigjøre seg fra analoge og fysiske tankesett. Klarer man ikke det, materialiserer produktene seg for eksempel som e-bøker med komplekse handelsprosesser eller e-billetter med mindre fleksibilitet enn de man kjøper på papir.
Hvorfor behandler vi digitale produkter som om de var fysiske?
Det er ikke lett å gi et entydig svar, men et av svarene er åpenbart at man sliter med å frigjøre seg fra det gamle tankesettet. At vi ønsker å digitalisere det vi har fysisk, uten å se hvilke muligheter digitaliseringen byr på.
Når man lanserer digitale produkter i dag, må man først og fremst se på hvordan løsningen gir optimal fleksibilitet for kunden. I dag forventer en oppegående brukermasse av digitale produkter nettopp økt fleksibilitet. Dernest må bedriften omstilles til en ny forretningsmodell med nye prosesser som ivaretar salg av slike produkter.
Det er vanskelig. Det er smertefullt. Men det er den eneste løsningen som sikrer bedriftens eksistens også i fremtiden.
Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.
Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.
Enda flere artikler? Besøk arkivet.
Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...
© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
Opphavsrett • RSS og abonnement • Kontakt • Personvern og informasjonskapsler