I serien «Martin leser selvhjelpsbøker» har vi kommet til noe så utradisjonelt som en fagbok i novelleform.
The Phoenix Project beskriver en stereotyp bedrift med alt fra produksjon av deler til økonomi og administrasjon og — ikke minst — IT.
Den mest åpenbare grunnen til at jeg liker The Phoenix Project er at den beskriver en virkelighet jeg kjenner meg igjen i. Jeg har arbeidet for denne bedriften. Som konsulent har jeg sett mange bedrifter fra innsiden. Bedrifter med butikker og hovedlager og hovedkontor med administrasjon og — igjen — IT.
Og som alle bedrifter, beskriver The Phoenix Project problemene jeg selv har opplevd på en meget treffende måte. Nedetid. Ustabilitet. IT-systemer som ikke løser forretningsbehov. Vannfallsbasert utvikling. Flaskehalser. Overdreven dokumentasjon. Overlevering mellom avdelinger. Slike ting.
Som konsulent har jeg sparket utallige kilometer gjennom det syv fotballbaner store hovedlageret til en av Norges største møbelkjeder, for å sjekke om lagerbeholdningen var korrekt. Jeg har mange ganger hjulpet til i kassa i en av Norges største byggevarekjeder, fordi kassasystemet var nede.
The Phoenix Project beskriver på en lettbent måte hvordan man som bedrift kommer seg vekk fra slike situasjoner, og over til andre måter å organisere utvikling, drift og forvaltning av IT i komplekse organisasjoner.
Man får aldri så mye erfaring at det aldri er noe å lære fra det å lese en bok. Sånn er det absolutt også med The Phoenix Project, hvor man får en fin mengde teoretisk kunnskap om lean som man kan ta overføre også til teknologiutvikling.
Jeg kan absolutt anbefale The Phoenix Project. Spesielt ledere vil ha nytte av denne boken, da organisering av bedrifter er et ledelsesansvar. Men også fagpersoner vil ha glede av den, da det er lett å kjenne seg igjen både i gamle og nye organisasjonsformer.
Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.
Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.
Enda flere artikler? Besøk arkivet.
Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...
© 1995-2025 Martin Koksrud Bekkelund
Opphavsrett • RSS • Nyhetsbrev • Arkivet • Personvern og informasjonskapsler