Hvordan blir egentlig en artikkel til? Her er min foretrukne prosedyre.
Svært lite av det jeg publiserer, enten det er privat eller i jobb, blir skrevet og publisert i samme håndvending. Ofte går det alt fra et par dager til flere måneder før det jeg skriver blir publisert. Det gir som oftest artiklene bedre kvalitet.
Ideelt sett kladder jeg en sak som jeg tar opp igjen etter et par dager. Da ser jeg på teksten med nye øyne for korrekturlesing, fiks av dårlige setninger og korrigering av poenger. Kanskje har jeg utelatt noe viktig, kanskje kan jeg kutte noe unødvendig.
Når saken er ferdig skal den publiseres, enten på nett eller papir. Sender jeg fra meg saker for ekstern publisering har jeg liten eller ingen kontroll på publiseringsprosessen.
For saker som publiseres på eget nettsted har jeg en rimelig fast rutine, omtrent som følger.
På denne måten kan jeg ferdigstille hele publiseringsprosessen hjemme på kveldstid, hvor saken publiseres automatisk neste dag. Twitter-melding sendes også ut automatisk ved hjelp av Tweetdecks funksjonalitet for å bestemme publiseringstidspunkt for Twitter-meldinger. Slik kan man også publisere til Facebook, dersom man ønsker det.
Når disse ordene skrives er det torsdag 11. august og klokken er nærmere 20.30. Sannsynligheten for at du leser dem omtrent samtidig er altså minimal.
Med en slik prosess tar du ikke av arbeidstiden på dagen, samtidig som du får publisert på den tiden av døgnet hvor du treffer flest lesere. Har du ikke en slik prosess bør du sjekke statistikken din og sende saker til publisering rett før det klokkeslettet hvor du har flest besøk.
Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.
Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.
Enda flere artikler? Besøk arkivet.
Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...
© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
Opphavsrett • RSS og abonnement • Kontakt • Personvern og informasjonskapsler