En selger fra Djuice (Telenor) ringer meg opp på kveldstid. Det første han informerer om er at samtalen blir tatt opp. Hvis selgeren nå lurer på hvorfor jeg la på, er forklaringen som følger.
Jeg har reservert meg mot telefonsalg. Hvorfor selgeren allikevel ringer meg opp fikk jeg aldri anledning til å spørre om all den tid jeg la på. Uansett er Djuice vel vitende om ordningen med reservasjon mot telefonsalg.
Opptak av en samtale skal kun skje etter samtykke med kunden. Hvis Djuice for eksempel gjør opptak av telefonsamtaler hvis jeg ringer Djuice og blir informert om dette, slik man er pliktig til, har jeg som kunde anledning til å legge på før jeg kommer igjennom til en medarbeider.
Når selgeren derimot velger å oppsøke meg aktivt, skal det ikke informeres i en rask bisetning om at opptak blir gjort — det skal innhentes aksept før samtalen kan fortsette, slik at jeg som kunde kan velge å avslutte samtalen før den i det hele tatt starter.
Denne typen praksis er langt over streken for hva jeg finner for akseptabel salgspraksis.
Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.
Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.
Enda flere artikler? Besøk arkivet.
Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...
© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
Opphavsrett • RSS og abonnement • Kontakt • Personvern og informasjonskapsler